XV. SALSA CON CORAZON TÁBOR

12 újévi fogadalom, amiben a tánc is segítségedre lesz!

TE MIT FOGADTÁL MEG SZILVESZTERKOR? 


Vannak olyan fogadalmak, amelyek megtartásában a slasa és iskolánk is segíthet neked. Ha megfelelően építed be az életedbe, bizony a tánc több, mint elsőre gondolnád.


Lássuk ezeket most sorra!

Salsa Fuerte Tánciskola fényképe.

 

 1. TÖBBET FOGOK MOZOGNI

  Nos ezt nem kell magyaráznunk, jár el az órákra. Látogasd meg a bulikat, gyakorló órákra - ha nincsenek, szervezz te magad, jó kiinduló pont lehet a tánccsoportod, mint a házibuli vagy ön-szervezésű gyakorló résztvevői. Sok kicsi, sokra megy!
 2. EGÉSZSÉGESEBBEN FOGOK ÉLNI! 

  Ha csak heti 1x eljössz a táncórákra, már tettél az egészséged érdekében. Egy felnőttnek a heti minimum 3 x 1 órás mozgás az ajánlott egészsége fenntartása érdekében - ebből kipipálhatsz egyet, ha a heti 1 x 80 perces órán részt veszel! Kezdetnek nem rossz, igaz?
 3. LETESZEM A CIGIT!

  Sokan a tánc miatt tettek le erről a rossz szokásról. Van, aki rájött, hogy kellemetlen lehet a partnereknek a dohányos szag amit áraszt magából. Volt, aki nem bírta szusszal és ezért tette le, volt, aki cikinek érezte, hogy az új táncos-társaságban csak ő dohányzik... A lényeg, hogy sokaknak ad egy új, pozitív motivációt és lökést!
 4. ÚJ BARÁTOKAT SZERZEK!

  Mondanunk sem kell, de a táncórákon rengeteg új emberrel ismerkedhettek meg. A táncórákon kívül is lehet találkozni a csoporttársakkal. Mi arra buzdítunk titeket, hogy ismerkedjetek, járjatok gyakrabban össze, építsetek közösséget, és ki tudja, lehet az így szerzett kapcsolatok, barátok viszik előrébb az életed! Ebben iskolánk is segít netek rendezvényeivel, és online felületeivel. A facebookon minden városunknak van egy privát csoportja. Itt az aktív táncos tagoknak lehetőségük van kommunikációt indítani, eseményeket megosztani egymással és a közösséget, barátságokat építeni.
 5. FOGYNI FOGOK!

  Az edzés mellé beépítve a tánc is remek aerob és kardio mozgások váltakozása. Előbbi zsírégető utóbbi az állóképességed növelésében segít. Egy átlagos órán e kettő között váltakozik az óra intenzitása. Mi csak ajánlani tudjuk, hisz kitartásra ösztönző mozgás, és a tánc bizony elég magasan tartja a pulzusod a zsírégetés megkezdéséhez, és ha nagyon bele lendülünk már a kardio tartományban állóképességed fokozására is alkalmas.
 6. ÚJ SZERELMET TALÁLOK!

  Nem garantáljuk, de az esélyed 50%, hogy pont a tánc kapcsán találd meg a párod. Az elmúlt évek alatt bizony sok-sok SF-es párocska alakult, sok házasság és sok "salsás" baba született. Miért ne jöhetne ez neked is össze a tánc égisze alatt?
 7. TÖBBET FOGOK ELJÁRNI OTTHONRÓL!

  A legjobb ha valamilyen közösségi tevékenységet vagy sportot választ az ember. Látogasd meg óráinkat akár több városban is egy héten - hiszen bérleted csak 1x érvényesítjük egy héten, és így akár minden nap táncolhatsz. A táncon kívül több városban remek a csoportszellem, sok, nem csak táncos eseményt szerveznek együtt, egymásért - közös hobbik, túra, családi nap, piknik stb... sok-sok új lehetőség adódhat.
 8. TÖBB IDŐT SZÁNOK MAGAMRA!

  Azzal, hogy törődsz a lelki állapotoddal, a küllemeddel, és tanulásra adod a fejed – legyen az elméleti, vagy gyakorlatibb tudás – önmagad formálod. A tánc segíthet az önképed fejlesztésében, a lelkiállapotod javításán, az Önbizalmad megerősítésében. Sőt, sokan bele se gondolnak, de a nemi identitás megélésében is óriási támasz és jó gyakorlat lehet. Itt kiélheted és megélheted az igazi nőies/ férfias szerepeket a tánc során. Sőt, ezen keresztül fejlődhetsz is, új képességre tehetsz szert az önkifejezés terén.
 9. ÚJ HOBBIT TALÁLOK!

  Nos ha eddig nem táncoltál, itt egy remek hobbi lehetőség! Ha új hobbira vágysz a salsa egy olyan elfoglaltság, ami megmozgat, felpezsdít, jó kedvet okoz, társasági esemény, jótékony fizikai és szellemi hatásai vannak. Vágj hát bele, táncolj!
  Ha már régóta táncolsz - válaszd ki azt az irányt vagy stílust a salsa vagy afro-kubai táncok között, amit eddig még nem próbáltál, lehet ez lesz a következő nagy szerelmed a tánc világában - és ebben mi is segítünk workshopjainkon és óráinkon számodra!
 1. MEGTANULOK EGY ÚJ IDEGEN NYELVET!

  Akár a spanyol tanulás útjában is elindulhatsz. Sokan kaptak már kedvet hozzá, pont a salsa kapcsán. Nagy segítség lesz a rengeteg és jobbnál jobb spanyol nyelvű zene és a spanyol figura nevek hada. Nem mellesleg, workshopokon és táborban mindig van spanyol nyelvű kubai oktató, akivel így élőben is gyakorolhatod a társalgást.
 2. TÖBB ÉRTÉKES IDŐT TÖLTÖK MAJD PARTNEREMMEL!

  A közös élmények egy párkapcsolatban elengedhetetlenek. Bár elég sok programot ki tud az ember találni, de sokan nem gondolnak a táncra első körben. Ha eljöttök táncolni, több élményt nyújt mint azt elsőre várnátok: nagyobb figyelmet fordíthattok egymásra tánc közben, belsőségesebbé válhat a kapcsolatotok, közös tudást szereztek, közös bulikra járhattok, közös, új társaságok és élmények várnak. Próbáljátok csak ki!
 1. BOLDOGABB LESZEK!

  A tán, mint a mozgások zöme endorfint szabadít fel, "boldogság hormont". Tehát ha táncolsz boldogabb leszel. Az endorfin az agyban termelődő neurotranszmitter, és jó hír, hogy a fájdalomérzetet is csökkenti. Akár 12 órán át tartó euforikus élményt is képes kiváltani. Érdekesség, hogy a heroinnak és a kokainnak jegyzett hasonló hatásai vannak, DE inkább táncolj,mint bármilyen más segédanyaghoz nyúlnál. Ha rossz napod van, ha fáj a fejed, ha depresszív hangulatba kerültél, kezd el kicsit táncolni, hallgasd meg kedvenc dalod, gyere el óráinkra! Hidd el jobb kedved lesz!

 

Kimaradt valami? Oszd meg velünk véleményed, vagy gondolataid facebook oldalunkon a bejegyzés alatt. :)  
 Salsa Fuerte Tánciskola hivatalo sfacebook oldala 

TOP